Skip to content

HAEAHN

Seoul Memorial Park:Crematorium

  • Location Seoul, Korea
  • Type Special Facility
  • Total Area 17,911㎡
  • Scale 2F / B1
  • Design / Completion 2009 / 2012
This project, as an eco-friendly crematorium and park within Seoul city, contains a water space in a court yard at the center of a building as if buried in the ground. It is planned to converge surrounding natural geography and park design elements to this space as well as express religious dignity. It is designed as an open space where wind circulates inside and outside of the building through sunken space at the outside of the building as well as the courtyard. The pious solemn ritual space is provided at the center of the courtyard by reproducing traditional funeral procession in modern sentiment. Technically it controls discharge of toxic substance by introducing a double casing cinerator system improving the existing system and minimizes energy usage through actively using renewable energy such as waste heat.
Previous Video List

1 / 3

Next Video List
  • 2014. Korea Green Architecture Awards Grand Prize
  • 2012. Korea Architecture Award Excellence Award
  • 2012. Seoul Architecture Prize Excellence Award
  • 2011. Korea Institute of Ecological Architecture and Environment Awards Excellence Award