Skip to content

HAEAHN

KOLON One&Only Tower

  • Location Seoul, Korea
  • Type R&D/Hospital
  • Total Area 76,349.12㎡
  • Scale 10F / B4
  • Design / Completion 2013 / 2018
  • Collaborators Morphosis Architects
The site is adjacent to Seoul Botanic Park in the western neighborhood of Magok-dong. The expansive park provides open space for impressive views and allows easy pedestrian access to the site. Building programs are stacked vertically to achieve the efficiency of mechanical system and to separate the diverse functional spaces of the building. Most importantly, the layout offers a clean work environment considering the chemical research work. To maximize the synergetic effect, a ‘Social Space’ including a grand stair is located in the west wing of the tower. This large, collaborative space offers outstanding views of the park and invokes communication between researchers. The western façade of the building implements a double-skin shading system built with GRFP louvers. The unique forms of the shading system are designed based on sun path simulations and are modelled to reflect daylight during all four seasons.
  • 2018. Korea Architecture Awards Grand Prize Excellence Award
  • 2018. Seoul Architecture Award First Prize
  • 2018. Seoul Architecture Award Citizen Vote Special Prize